Стіл — фуршет за правилами
Якщо ви чекаєте в святкову ніч велика кількість гостей, влаштуйте холодний або гарячий фуршет, це найоптимальніший спосіб святкування. Головне, продумайте все заздалегідь, адже чим більше їжі на довгому столі, тим веселіше атмосфера свята.

• Одна з найважливіших завдань — вибір напоїв для святкової вечірки. Купіть хороше шампанське, біле і червоне сухе вина, крюшон, різні фруктові соки. Ніколи не завадить пиво, і безалкогольне в тому числі, серед безлічі гостей можуть прийти і непитущі люди. До оселедця добре піде горілка.

• Обов’язково подбайте про красивих келихах. Келихи і фужери — це те, що надає особливу святковість обстановці столу і всієї атмосфері. І, врешті-решт, це те, що найчастіше тримають люди в руках під час свята і підносять до рота. Нехай це будуть кращі келихи. Зверніть увагу на австрійську фірму Riedel — це заслужений лідер, який виробляє чудові високоякісні елітні келихи. Вся обстановка вашої вечірки або святкування придбає дух витонченості, якогось особливого торжества. Якщо ви шукаєте де можна заказать канапе звертайтесь до нас канапешкин.рф.

• Г ості легше знайдуть свої келихи, якщо ви заздалегідь прикрасите ніжки чарочок і фужерів маленькими різнокольоровими паперовими смужками.

• Припасіть і мінеральну воду з розрахунку пляшка на гостя.

• Шампанське має бути холодним, тому помістіть його в лід, насипаний, наприклад, в ванну. Келихи для шампанського встановіть один на одного у вигляді піраміди. За п’ять хвилин до бою курантів обережно наливайте напій в верхній келих до тих пір, поки не наповняться все нижні — це дуже красиво!

• Приготовлені страви розміщуйте на різних рівнях, це створить ефект достатку. Поставте на стіл підставки з картонних коробок або маленьких дерев’яних скриньок, попередньо загорнувши їх в яскраву пакувальний папір. Використовуйте все блискуче і незвичайне, що є в будинку — різнобарвну скатертину, красиві рушники. Але постарайтеся дотримати єдину колірну гаму. До місця будуть і квіти, особливо якщо в тон до них підібрати серветки і свічки.

• Важливо дотримуватися правильну послідовність розташування приладів і страв. Зліва повинна стояти стос тарілок, за нею розташуйте закуски, потім гаряче, салати, асорті, фрукти і десерт. Поруч з десертом поставте дрібні тарілочки і блюдця, за ними глибокі салатниці, масло, в центрі різні сорти хліба. Для столових приладів і серветок передбачте місце в кінці довгого столу.

• Закуски, гаряче і десерт на увазі до трьох варіантів страв. Гаряче встановлюється на спеціальному блюді бажано з підігрівом. Між тарілками залишайте достатньо місця, щоб фуршетний стіл не виглядав перевантаженим. Зробіть простий розрахунок: потрійний запас посуду, приладів, чарок і фужерів. Це дозволить вам веселитися всю ніч разом з гостями, не бігаючи на кухню помити посуд.

• Коли ви вибираєте ласощі і закуски і розставляєте їх на столі, не забудьте про сумісність ароматів. Це означає, що в першу чергу йдуть страви з легкими приправами, а після них гостріші. Не забувайте про маринованих помідорах і огірках, оливках і овочевих асорті, оселедця пряного посолу. Запаси напоїв і їжі краще збережуться на лоджії або в холодильнику.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here